Na Liptovských slalomoch tri víťazstvá slovenských lodí

21.04.2013 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 20. apríla (TASR) - Na 29. ročníku medzinárodných Liptovských slalomov sa otvorila nielen domáca sezóna na divokej vode, ale sa pripisovali aj body do rankingu ICF. Sobota bola v Areáli Ondreja Cibáka v znamení nadvlády slovenských singlistov, keď v úvodnej disciplíne jasne vyčnievali v konkurencii 38 štartujúcich. V piatich kategóriách tri víťazstvá zostali lodiam SR.

Singlisti Slafkovský, Beňuš a Martikán zvládli najlepšie nástrahy na trati číslo jedna s názvom Váh. Medzi 20 bránkami zásluhou prvej jazdy zvíťazil domáci Alexander Slafkovský, s náskokom len 0,38 sekundy pred Matejom Beňušom, 2,02 sekundy ho delilo od Michala Martikána.

V konkurencii 35 kajakárok sa presadili hlavne české ženy, s víťaznou Pavelkovou a treťou Kudějovou, medzi ne sa zamiešala druhá Elena Kaliská, piata skončila Jana Dukátová.

Sobotňajší program sa natiahol až do 19. hodiny, keď ho vyplnili ešte kategórie C2, K1 mužov a C1 žien. Aj v nich víťazili Slováci, v C2 pri neúčasti Hochschornerovcov a Škantárovcov vynikli Kučera s Bátikom a v ženskom singli Katarína Macová. V najnabitejšej kategórii kajakárov sa prejavil najvýraznejšie slovinský rukopis s Peterlinom a Kauzerom.
 

Vyberte región